👨‍🎓Право на освіту, діяльність освітніх центрів, важливість безперервності навчання та безпекові питання під час дії правового режиму воєнного стану: про це йшлося у ході робочої зустрічі представника Омбудсмана на Одещині з ректором ОНМУ⤵️

⚡️01 квітня Представник Уповноваженого ВР України з прав людини в Одеській області Марія Попова провела робочу зустріч з ректором Одеського національного морського університету Сергієм Руденко.

🔹️Марія Попова розповіла про основні виклики для інституції Омбудсмана в умовах воєнного стану, необхідність забезпечення безперервності учбового процесу з обов'язковим і неухильним дотриманням безпекових питань.

❗️«Одеса останнім часом потерпає від ворожих атак та обстрілів. Ситуація у місті небезпечна, але, разом з цім, освітній процес триває. Тому Офіс Омбудсмана на постійній основі моніторить умови навчання та дотримання прав учнів та студентів», - зазначила представник.

🔸️Сергій Руденко відзначив, що питання безпеки для нього першочергове, наразі адміністрація вживає всіх заходів для збільшення кількості місць в укриттях. ▪️Окремо зазначив, що в умовах воєнного стану дотримання прав людини є запорукою стабільності та законності.

🤝Сторони визначили пріоритетні шляхи взаємодії, зокрема це проведення просвітницьких заходів для студентів за тематикою захисту прав і свобод людини і громадянина.

Одеський Національний Морський Університет

Наверх

background