Одеський національний морський університет активно співпрацює за програмою ERASMUS+ KA1 із університетами Румунії. Укладені угоди дозволяють реалізовувати мобільності студентів на навчання протягом семестру у партнерських навчальних закладах.

Поточного семестру в розташованому у Бухаресті National University of Political Studies and Public Administration навчаються студенти-магістри спеціальностей «Менеджмент», «Підприємництво та торгівля», «Економіка». Дівчатка відвідують навчальні заняття, приймають участь у позанавчальних заходах, які проводяться університетом для ERASMUS-студентів, вивчають румунську мову.

Кухар Маргарита, спеціальність «Менеджмент», ОКР магістр: Жодної хвилини не пожалкувала, що прийняла участь у конкурсі та отримала можливість поїхати на навчання до National University of Political Studies and Public Administration. Заняття цікаві, а викладачі привітні та доброзичливі. Часу вистачає і на навчання і на подорожі Румунією. Мешкаємо у гуртожитку з усіма зручностями, а ERASMUS-стипендія покриває усі витрати. Також це дало змогу зустріти велику кількість студентів з різних куточків світу та завести нових друзів.

Петрусік Надія, спеціальність «Підприємництво та торгівля», ОКР магістр: ERASMUS відкрив переді мною безліч можливостей для освіти, культурного обміну, подорожей та особистісного зростання. Навчання для ERASMUS-студентів англійською мовою, завдяки чому я не лише поглиблюю знання за своєю спеціальністю, а й вдосконалюю англійську. Участь у програмі ERASMUS надає мені надзвичайно цінний досвід, і я рекомендую всім студентам, які мріють про широкий світ та нові можливості, приймати участь у конкурсах на навчання.

Степаненко Арина, спеціальність «Економіка», ОКР магістр: Навчання в National University of Political Studies and Public Administration відкрило переді мною нові горизонти, дозволивши зануритися в унікальну академічну атмосферу Румунії. Це досвід, що збагачує мене новими знаннями, навичками та неповторним життєвим досвідом. У нашій групі навчаються як румунські студенти, так і студенти з інших країн світу, які також долучились до нас завдяки програмі ERASMUS. Обмін думками та спілкування поза заняттями із ними відкривають широкі можливості для розвитку мого світогляду та знайомств із новими друзями.

Студентки спеціальностей «Транспортні технології» і «Підприємництво та торгівля» проходять частковий курс навчання в Університеті Нижнього Дунаю м. Галац – новий партнер нашого університету, який вже з першого року набуття договором чинності запропонував місця на мобільності для студентів.

Полініченко Марія, спеціальність «Підприємництво та торгівля», ОКР бакалавр: Програма ERASMUS дає можливість отримати незабутній досвід навчання в іноземному університеті. І я рада, що маю можливість отримати цей досвід. Це нові знання, нові враження, нові друзі – бо за програмою ERASMUS для студентів організовуються різні заходи для ознайомлення із історією, культурою, традиціями країни.

Цема Ірина, спеціальність «Транспортні технології», ОКР бакалавр: Команда ERASMUS в Університеті Нижнього Дунаю м. Галац дуже доброзичлива. Співробітники ERASMUS-офісу допомогли нам із поселенням у гуртожиток, оформленням необхідних документів, сприяли нашій швидкій адаптації до нового навчального середовища. Окрім навчання, ми відвідуємо курси румунської мови. Також є можливість подорожувати країною – із студентським квитком маємо знижку 90% на подорожі.

Цього року Одеський національний морський університет уклав партнерську угоду за програмою ERASMUS+ КА 1 із Constanta Maritime University, що сприятиме розширенню співпраці та надасть студентам спеціальностей «Транспортні технології» та «Морський та внутрішній водний транспорт» приймати участь у конкурсі на навчання за програмою ERASMUS+ КА 1. Нагадуємо, оголошення про конкурс за програмою ERASMUS+ КА 1 для студентів розміщуються на сайті нашого університету!

Наверх

background