9 квітня до ОНМУ завітали представники 12 бригади спецпризначення "Азов" та виступили перед студентами 1 та 2 курсів.

Військовослужбовці з позивними Тара та Булка розпочали зустріч з фірмового вітання "Азову". Їх мета провести "урок мужності", де розповідають про бригаду "Азов", історію творення, про Маріуполь та полон у якому зараз передувають їх побратими. Також дали можливість поставити запитання всім охочим.

Детально розповіли, як створювалася бригада з 2014 року, що починалася з 36 людей. Історію назви "Азов". Про методи підготовки, які були інноваційними на той час для України, що базувалося на стандартах НАТО.

Студенти дуже уважно слухали розповідь про події від 24 лютого 2022 року та те, як бійці "Азову" боронили місто Маріуполь та Азовсталь. На тлі цього не обійшли увагою документальний фільм "20 днів у Маріуполі". Провідною темою було патріотичне виховання молоді, нагадуванням про важливість не бути байдужим до подій сьогодення, долучатися та підтримувати мітинги.

Окрім цього відповіли на різні питання від авдиторії, такі як про власний досвід перебування в Маріуполі, про набір до особового складу, про буденні обов'язки в Одесі та на передовій, про мотивацію та демотивацію.

Додатковою новиною стало про відкриття осередку "Азову", який створений для патріотичного виховання молоді, проведення вишколів з тактичної медицини та лекції.

Наверх

background