Спеціальність: 242 Туризм і рекреація

Галузь знань: 24 Сфера обслуговування

Форми навчання: очна та заочна.

    Термін навчання:
  • 4 роки на очній і заочній формі

Відео-презентація спеціальності 242 Туризм (морський та річковий)

Освітні програми:

Увага!!! Зауваження, пропозиції та рекомендації щодо вдосконалення проєкту ОП Туризм (морський та річковий) на першому (бакалаврському) рівні, надсилати за електронною адресою:
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Олійник Валентина Дем'янівна (гарант ОП),
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Іванов Андрій Миколайович
або за телефонами:
068-337-07-85 Олійник Валентина Дем'янівна
068-147-22-02 Іванов Андрій Миколайович

Туристичний та готельно-ресторанний бізнес

    Унікальністю освітньої програми «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес» є:

  1. Завдяки багаторічному та всебічному досвіду ОНМУ у підготовці фахівців для водного транспорту студенти мають можливість ґрунтовно опанувати дисципліни, які орієнтовані на поглиблене вивчення туристичного та готельно-ресторанного бізнесу на морському та річковому транспорті, водному туризмі тощо.
  2. Унікальне оснащення навчально-виховного процесу дозволяє забезпечити якісну практичну підготовку здобувачів;
  3. Можливість поглибленого вивчення іноземної мови підвищує професійну цінність здобувача вищої освіти на мультикультурному ринку праці в круїзній індустрії;
  4. Залучення до викладання вибіркових дисциплін висококваліфікованих фахівців-практиків;
  5. Орієнтація на регіональний та світовий попит фахівців даної освітньої програми.

    Основні дисципліни освітньої програми «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес»:

  • Англійська мова
  • Професійна англійська мова
  • Друга іноземна мова
  • Барна справа
  • Рекреологія та рекреаційні комплекси світу
  • Економіка підприємств готельно-ресторанного бізнесу
  • Введення до фаху
  • Управління персоналом
  • Географія туризму (Туристичне країнознавство)
  • Організація готельного господарства
  • Маркетинг та менеджмент в готельно-ресторанному бізнесі
  • Міжнародні стандарти індустрії гостинності
  • Організація екскурсійної діяльності
  • Організація анімаційної діяльності
  • Організація ресторанного господарства
  • Правове регулювання в готельно-ресторанному бізнесі
  • Організація харчування на морських та річкових круїзах
  • Організація морських та річкових подорожей
  • Туроперейтинг
  • Індустрія гостинності
  • Основи туризмознавства
  • Реклама в сфері гостинності
  • Мотивація та стимулювання в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі
  • Організація підприємницької діяльності в готельно-ресторанному бізнесі

    Вибіркові дисципліни освітньої програми «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес»:

  • Сервісологія
  • Конфліктологія
  • Культура спілкування та ділова етика
  • Організація ексклюзивних подорожей
  • Готельно-ресторанний етикет
  • Економічна географія
  • Паспортно-візове та митне забезпечення в туризмі
  • Якість та комфортабельність пасажирських перевезень
  • Діловодство та етика бізнесу
  • Глобальні мережі бронювання
  • Ціноутворення в туризмі та ГРБ
  • Маркетингові дослідження в туристичному та ГРБ
  • Фінансовий менеджмент в туризмі та ГРБ
  • Системи управління якістю в туризмі та ГРБ
  • Стратегічний розвиток туристичних дестинaцій
  • Інформаційні системи і методи в туризмі
  • Друга іноземна мова (німецька, китайська)
  • Виставкова діяльність в туризмі та ГРБ
  • Стандартизація, сертифікація та ліцензування в туризмі та ГРБ
  • Інноваційні технології обслуговування на круїзних лайнерах

Ким може працювати випускник:

    Працевлаштування на підприємствах різної організаційно-правої форми:
  • державні, комерційні, некомерційні;
  • органи державного та муніципального управління;
  • підприємства, на яких студенти створюють та розвивають власну підприємницьку справу, а також на підприємствах, які спеціалізуються на діяльності, пов’язаній із морським туристичним бізнесом.

Інформаційні буклети

Туризм (морський та річковий)

    Унікальністю освітньої програми «Туризм (морський та річковий)» є:

  1. завдяки багаторічному та всебічному досвіду ОНМУ у підготовці фахівців для водного транспорту студенти мають можливість ґрунтовно опанувати дисципліни, які орієнтовані на поглиблене вивчення спеціалізованого виду туризму - морського та річкового;
  2. унікальне навчальне оснащення дозволяє забезпечити практичну підготовку здобувачів галузі морського та річкового туризму;
  3. проходження практик на підприємствах та в компаніях, що забезпечують організацію та здійснення морських та річкових подорожей, у тому числі круїзів, формує у здобувача вищої освіти спеціальні компетенції;
  4. можливість поглибленого вивчення іноземної мови підвищує професійну цінність здобувача вищої освіти на мультикультурному ринку праці в круїзній індустрії.

    Основні дисципліни освітньої програми «Туризм (морський та річковий)»:

  • Географія туризму (Туристичне країнознавство)
  • Дипломатична та консульська служба
  • Основи туризмознавства
  • Економіка туристичної фірми
  • Рекреалогія та рекреаційні комплекси світу
  • Організація ресторанного господарства
  • Яхтовий бізнес
  • Активний туризм
  • Туристична геополітика
  • Облік і аудит в туризмі
  • Введення до фаху
  • Туроперейтинг
  • Маркетинг та менеджмент в туризмі
  • Організація підприємницької діяльності в туризмі
  • Організація готельного господарства
  • Правове регулювання туристичної діяльності
  • Організація екскурсійної діяльності
  • Організація морських та річкових подорожей
  • Організація анімаційної діяльності
  • Індустрія гостинності
  • Професійна англійська мова
  • Друга іноземна мова
  • Організація підприємницької діяльності в туризмі
  • Мотивація та стимулювання в туристичному бізнесі

    Вибіркові дисципліни освітньої програми «Туризм (морський та річковий)»:

  • Всесвітня культура і мистецтво
  • Економічна кібернетика
  • Системи управління якістю в туризмі
  • Реклама та PR-технології в туризмі
  • Страхування в туризмі
  • Спеціалізований туризм
  • Екстремальний туризм
  • Морська торгівля
  • Культура спілкування та ділова етика
  • Ціноутворення в туризмі
  • Конфліктологія
  • Фінансовий менеджмент в туризмі
  • Релігієзнавство
  • Ціноутворення в туризмі
  • Культурологія
  • Фінансовий менеджмент в туризмі
  • Маркетингові дослідження в туристичному бізнесі
  • Об'єкти культурної спадщини ЮНЕСКО
  • Стратегічний розвиток туристичних дестинацій
  • Якість та комфортабельність пасажирських перевезень
  • Комерційне підприємництво
  • Організація ексклюзивних подорожей
  • Кухні народів світу
  • Стандарти якості
  • Туристична логістика
  • Системи управління якістю в туризмі
  • Економічна географія
  • Бізнес-аналітика в туризмі
  • Інфраструктура портового бізнесу
  • Оцінка бізнесу
  • Логістика на транспорті
  • Стартапи
  • Паспортно-візове та митне забезпечення в туризмі
  • Інформаційні системи і методи в туризмі
  • Діловодство та етика бізнесу
  • Інвестиційна діяльність в туризмі
  • Бізнес-процеси
  • Торги та контракти
    Випускники можуть працювати на посадах:
  • менеджер з туризму;
  • туризмознавець;
  • інструктор-методист з туризму;
  • інструктор оздоровчо-спортивного туризму;
  • фахівець з розвитку сільського туризму;
  • фахівець з туристичного обслуговування;
  • організатор туристичної і готельної діяльності;
  • організатор подорожей (екскурсій);
  • фахівець із організації дозвілля;
  • фахівець із спеціалізованого обслуговування в туризмі;
  • інспектор з туризму;
  • менеджер з туристичного напрямку;
  • менеджер з внутрішнього туризму;
  • менеджер з міжнародного туризму;
  • фахівець з питань безпеки в туризмі;
  • консультант з питань страхування в туризмі;
  • керівник департаменту з туризму в органах виконавчої влади (на державному та регіональному рівні);
  • менеджер готелю (готельного комплексу);
  • менеджер ресторану (закладу харчування);
  • фахівець з гостинності в місцях розміщення;
  • фахівець з готельного та ресторанного обслуговування;
  • офіціант на круїзному лайнері;
  • бармен на круїзному лайнері;
  • фахівець з конференц-сервісу;
  • адміністратор ресторану, готелю, СПА-комплексу;
  • стюарт на круїзному лайнері;
  • фахівець з організації дозвілля;
  • рецепціоніст;
  • керівник готельно-ресторанного закладу;
  • хостес;
  • супервайзер номерного фонду;
  • бренд-менеджер закладу готельно-ресторанного бізнесу.

Інформаційні буклети

Підкорюємо туристичну стихію!

Відомості про самооцінювання ОП Туризм (морський і річковий) за першим (бакалаврським) рівнем

Сртифікат про акредитацію ОП Туризм (морський і річковий) за першим (бакалаврським) рівнем

Відомості про самооцінювання ОП Туристичний та готельно-ресторанний бізнес за першим (бакалаврським) рівнем

Наверх

background